Бум на фалшивите зелени сертификати в Пловдивско за празниците

Тройно е скочило търсенето на фалшиви зелени сертификати в Пловдивско за коледно-новогодишните празници, научи „Марица“. В средата на декември е регистриран бум по продадени ментета. Хората са търсили неистински документ по няколко причини – за нетрадиционен подарък, за пътуване и за спокойно празнуване в кръчми и ресторанти, споделят информатори на медията ни.

Има и случаи на заявени, но отказани впоследствие фалшификати, тъй като клиентът се разболял от коронавирус и така или иначе след преболедуване ще се сдобие с документ.

Цената на ментетата варира между 200 и 500 лв., в зависимост от бързината, с която са нужни. При ново затягане на мерките заради „Омикрон“ обаче фалшификатите ще поскъпнат, защото търсенето ще се увеличи още, коментират информаторите на „Марица“.

Клиентите са доволни, тъй като сертификатът не се проверява от А до Я за достоверност, а в повечето случай му се „хвърля“ един поглед от служители на съответното заведение, мол или друг търговски обект, изискващ такъв документ. /Вестник Марица

Свързани статии