Петков: Първи приоритет ни е енергийната криза

Министерският съвет с последно за годината заседание. Преди началото министър-председателят Кирил Петков направи коментар за темите, които ще бъдат обсъждани.

Спешна среща между работодателите и президента заради тока – какво решиха

„Имаме три основни казуса, които трябва да решим днес, като първи приоритет ни е енергийната криза“, подчерта премиерът.

„Трябва да се фокусираме и да отделим допълнителен бюджет, за да можем да премахнем огромната тежест, която застрашава бизнеса, енергоразпределителните дружества и крайните цени за бита“, допълни той.

„Ще вземем конкретни мерки и бюджети, така че да премахнем този осезаем и много остър риск за цяла България“, беше категоричен той.

„Второто нещо, което трябва да направим, е да се фокусираме върху COVID кризата, тъй като Омикрон чука на вратата“, каза Петков, като подчерта, че сме буквално две или три седмици преди новата вълна и ние трябва да сме готови с максимална програма за ваксинация и оперативен план, за да се намали риска върху здравната система.

„Третото нещо е да приемем социалните мерки, които са нужни за нашите пенсионери – да се почувстват обгрижени и да сме сигурни, че ще получат поне такава пенсия, която са получавали досега“, завърши Петков. /DARIKnews

Свързани статии