Защитникът на пребитото 5-годишно момче в Пловдив: Това, което е изтърпял Адриан, не е човешко!

Това, което е изтърпял 5-годишният Адриан, не е човешко! Виждал съм много страшни неща в моята практика през годините, ама не и подобно нещо с малко дете. Безумно е това, което се случва.

Така процесуалният представител на пребитото момче от Пловдив – адв. Васил Попов коментира пред „Марица“ кошмарния случай, който разбуни цяла България.

Той посочи, че детето се възстановява добре в болницата. По думите му, ако се докаже, че рисковете за момченцето са отпаднали, то може да бъде върнато бързо на родителите му. В случая майката Стела няма да бъде вариант, предвид това, че с действията или бездействието си е демонстрирала липса на родителски капацитет. Най-възможният вариант е грижите за 5-годишното дете да бъдат поверени на бащата, който се завърна от Германия.

Адв. Попов каза още, че униформените от Четвърто районно работят неуморно по случая, тъй като престъплението е трудно за доказване. Очаква се утре следобед, когато Окръжният съд ще решава дали да промени наложените на майката и пастрока мерки за неотклонение, прокурорът да представи нови доказателства.

Междувременно в социалните мрежи се сипе гняв срещу постъпката на пастрока Петър.

„Смърт за теб, боклук!“, „Ей, урод, затова, че си малтретирал дете с аутизъм, добре ще те „излекуват“ в затвора!“ и „Дано го бият и изнасилват в затвора и да излезе в ковчег от там, но след дълга агония. Ако умре, няма да се мъчи, а трябва!“, гласят коментари на хора в профила му във фейсбук.  Мнозина го укоряват с различни изрази за действията му спрямо момченцето, други сипят обиди и към майката, позволила да се стигне до тежък побой. „Защо и майката не е в ареста? Какво е това извратено правосъдие“, питат хората.

Майката Стела и Петър твърдят, че средната телесна повреда на Адриан е причинена при инцидент – в резултат на изгаряне с гореща вода под душа. На детето бе осъществена успешно операция в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив./„Марица“

Свързани статии