„Величие” поиска Николай Марков да освободи председателското място на парламентарната им група

Централният съвет на партия „Величие“ призова Николай Марков да освободи председателското място на парламентарната група, а Виктория Василева да се откаже от поста заметник-председател на Народното събрание. Това съобщиха от партията на страницата си във Facebook.

От партията „категорично се разграничават от действията и думите на народните представители Николай Марков и Виктория Василева“.

Призоваваме г-н Николай Марков да освободи поста на Председател на парламентарната ни група, както и г-жа Виктория Василева доброволно да се откаже от поста заместник председател на Народното събрание.

„Призоваваме останалите народни представители в парламентарната ни група също да се разграничат и да излъчат нов председател и нов заместник председател на парламента от квотата на Величие“, заявяват още от партията.

По-рано Марков заяви в кулоарите на парламента, че има „тежко зависими депутати“, които „не могат да взимат самостоятелно решения“, като каза, че идеологът на формацията Ивелин Михайлов е поискал депутатите на „Величие“ да гласуват заедно с „Възраждане“.

Запитан дали би се отказал от председателското място, Марков заяви: „Възможно е и това“./Dariknews.bg

Свързани статии