УЖАСЪТ В ТУРЦИЯ: Има ли ранени българи?

Български автобус катастрофира в Турция, стана ясно в петък късно вечерта. Инцидентът е станал на 50 километра от граничен контролно-пропускателен пункт „Малко Търново – Дерекьой“.

„От ранените и пътуващите има двама български граждани. Единият е с леки наранявания, прегледан е и е напуснал болничното заведение, а за другия няма информация да е ранен или настанен в болница“, заяви пред NOVA генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров.

„Инцидентът става около 12:15 ч. 10 мин. след това са пристигнали медицински екипи, жандармерия, полиция и пожарна. 14 души са пътували, от тях 11 са ранените – двама са в тежко състояние, двама са със средни телесни наранявания и 7 души са с леки“, обясни Димитров.

Генералният консул допълни, че причините все още се разследват. „Това, което се съобщава е, че шофьорът е загубил управление, ударил се е в крайпътна табела и се е преобърнал“, казва той.

Екип на NOVA е на мястото на инцидента и се свърза със собственика на компанията, която притежава автобуса. Той заяви, че е запознат с инцидента, но не пожела да отговори дали е разговарял с шофьора или да даде повече информация.

По последна информация по-голямата част от пътниците са изписани от болницата в Къркларели./Вестник Телеграф

Свързани статии