Уволниха шефа на областното пътно управление във Варна след катастрофата с Кирил Петков

След катастрофата с кола на НСО край Аксаково, в която участва и съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков – министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова е разпоредила незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа, съобщават от ресорното министерство. Със своите действия или бездействия служителите са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа, в която участва и Петков.

Той се возеше в джип на служебна охрана, когато шофьор на ауди отне предимството на колата. Кирил Петков не пострада при инцидента, но 63-годишният шофьор на аудито почина. В болница е настанена 58- годишната жена, возила се в автомобила. Нейното състояние в момента е стабилно, но тя все още е в реанимацията на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Анна“ във Варна. Пътуващите четирима от колата на НСО бяха невредими, пише 24 часа.

Министър Коритарова е изпратила и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата, извършила ремонта./Новините БГ

Свързани статии