Убийството на учителка от сина ѝ: Десетки удари с нож и особена жестокост/ВИДЕО/

64-годишна жена беше убита в Бургас в неделя, по случая е задържан синът ѝ, който е направил пълни самопризнания, съобщиха от полицията. На специален брифинг пред медиите от МВР Бургас и Окръжната прокуратура дадоха подробности пред медиите за жестокото убийство на учителката.

„На 21 януари в 04:00 ч. сутринта в МВР Бургас е постъпил сигнал за намушкана жена на ул. „Шейново“. Екипът, който отива на място, установява жена на 64 години, без признаци на живот, както и 24-годишния й син, криминално проявен. Жената е открита с множество прободни рани по цялото тяло, като синът прави пълно самопризнания за извършеното деяние“, посочи директорът на областната дирекция на МВР в Бургас.

От полицията посочиха, че задържаният е криминално проявен – през 2023 г. няколко пъти е бил настаняван в Център за психично здраве в Бургас, като последно е бил през май.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев обясни, че на извършителя е повдигнато обвинение за убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

„На жертвата са нанесени няколко десетки удара с два ножа. След като използваният от извършителя нож се е счупил, той е взел нов, с който е нанесъл няколко десетки наранявания в гърба, бъбреците, краката. Той е казал по време на разпита „Унищожих й бъбрека“, разаказа Чинев.

Майката и синът живеели на различни адреси. Тя отишла в квартирата на сина си, защото по-рано той се оплакал, че не се чувства добре. Там е възникнал спор между двамата.

„Това, което мъжът заявява, е, че връщайки след полунощ в обитаваното от него жилище, е намерил майка си вътре. Той е обяснил, че в продължение на 4 часа се е взирал с майка си, гледал я е втренчено, след което тя се паникьосала“, допълни прокурорът, разказвайки показанията на мъжа относно неговия мотив.

Има данни, че извършителят е употребявал наркотици, а майка му е била силно притеснено от това и вероятно тези притеснения са довели до спор и до това ужасно деяние, казаха от полицията.

От прокуратурата допълниха, че са се сблъсквали с много тежки случаи през годините, но определиха този като „венец на жестокостта“.

По думите на окръжния прокурор извършителят не проявява абсолютно никакво съжаление и разкаяние за случилото се, напротив, „много хладнокръвно заявява, че е искал да приключи майка си бързо и по хуманен начин“.

От прокуратурата посочиха, че се работи много активно по този тежък случай и още утре се очаква да бъде внесено искане постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Ще бъде назначена нарочна експертиза, която да установи дали мъжът адекватен. Той е употребявал системно наркотици. Към момента от полицията и прокуратурата считат, че няма основание да се смята, че Г.Г. е имал съучастник.

Майката няколко пъти е търсила помощ от институциите за настаняването насина й в специализирано заведение за неговото лекуване. Настаняван е общо седем пъти. Няма подавани сигнали от неговите родители за агресия от негова страна. През 2017 година той е задържан за притежание на наркотици. Експертизата трябва да установи също дали дългогодишна употреба на наркотици е отключила психическо разстройство.

От полицията уточниха, че сигналите за извършеното убийство са два. Първият е подаден от приятел на задържания на който споделил, че е убил майка си. След две минути в полицията постъпва и втори сигнал – от самия извършител на деянието. Той не е предприел стъпки за укриване и бягане от местопроизшествието./dariknews.bg

Снимка: Novini.bg

Свързани статии