Тя е на 70, а той на 46: Любовната история на семейство Макрон

Те са една от най-интригуващите политически двойки в света. Разчупващата табута романтика между Еманюел Макрон и съпругата му Брижит, 24 години по-възрастна от него и негова бивша учителка по драма, плени хора по целия свят, разказва Edna.bg.

Изумлението към жената, която напуска първия си съпруг, баща на трите ѝ деца, заради един от учениците си, който един ден ще стане президент на Франция, е безкрайно.

Еманюел е изключително надарен 16-годишен ученик, който се оказва влюбен до уши в бляскавата си учителка. Той споменава любимия ѝ роман в училищно есе. Предполага се, че в него може да се е обърнал директно към Брижит. Мнозина забелязват близката връзка, развила се почти моментално между учител и ученик.

Когато Макрон се присъединява към драматичния клуб на Брижит, тя е омъжена за Андре-Луи Озиер от близо две десетилетия. Първият й съпруг е красив, висок, тъмен и строен, но без чувство за хумор.

Когато Брижит среща Макрон, нейният син Себастиен е малко по-голям от него, а дъщеря ѝ Лорънс е на същата възраст. Той успява да изгради близки отношения с тях.

Когато разбират какво се случва, родителите на Еманюел твърдо решават да изпратят влюбения си син в Париж. И все пак младежът и неговата любима вече не могат да се откажат един от друг. Преди да си тръгне, той ѝ каза: „Не можеш да се отървеш от мен. Каквото и да става, ще се оженя за теб”

Те не се виждат през цялата 1994 г. Еманюел учи в центъра на Париж, докато Брижит продължава да преподава. Първоначално вярва, че срамното влечение и на двамата бързо ще отмине, но се оказа, че младежът не е хвърлил думите си на вятъра.

Той ѝ се обажда всеки ден и Брижит, сякаш забравила, че от другата страна на линията има шестнайсетгодишен тийнейджър, говори с него часове наред.

Година по-късно тя започва редовно да го посещава в Париж – под различни предлози. Еманюел завършва училище като отличен ученик и влиза в университета. Тогава той навършва 18, което означава, че аферата с Брижит престава да бъде забрана за него.

В родния им град всеки втори човек вече знае за аферата и тогава много стари приятели се отказват от мадам Озиер, смятайки я за насилник на невинно момче. Не било по-лесно и за родителите на Еманюел – уважавани лекари, в един момент те стават за смях и от сега нататък са третирани „като че ли са заразени с чума“.

В Амиен любимата на бъдещия президент постоянно се чувства като изгнаник. Този път е много труден за нея, но няма как да отстъпи.

И накрая, последният, който научава за изневерите на Брижит, е нейният съпруг, за когото тази новина е истински удар. Това е рана, която не се лекува лесно. Той не смята да прости предателството – веднага напуска дома си, оставяйки Брижит сама да обясни всичко на децата. Те се развеждат едва през 2006 г.

В продължение на десет години Брижит и Еманюел се обичат въпреки целия свят. Младият мъж успява да влезе в престижния Sciences Po през 1998 г., след това продължава образованието си в университета Париж X – Нантер, а през 2000-те се мести в Страсбург, за да получи диплома по бизнес администрация.

Брижит винаги е с него. Тя е щастлива да се отдаде на амбициите на Еманюел, защото той е влюбен в нея като момче. Десет години по-късно 29-годишният Еманюел най-накрая решава да предложи брак на бившата си учителка. По това време Брижит е на 54 години.

Те се женят на същото място, където Брижит се омъжва за пръв път през далечната 1974 г. След това Еманюел публично благодари на всички, че са успели да приемат „не съвсем нормалната двойка“.

И през 2014 г., вече опитен анализатор, Еманюел се издига до поста министър на финансите и заедно с Брижит се местят в Париж, където жената продължава да преподава за собствено удоволствие. В този момент двойката им отново става обект на обществена критика, а когато очарователният министър на финансите решава да се кандидатира за президент, нивото на общественото женомразство към Брижит напълно надхвърля всички допустими стойности.

С времето обаче светът сякаш прие тяхната любов и в момента връзката им не е обект на критика, както преди години./Вести БГ

Свързани статии