Тръмп предупреди американците, че „няма да имат държава“, ако загуби през ноември

Бившият президент Доналд Тръмп заяви, че американците „няма да имат държава“, ако не гласуват за него през ноември.

Тръмп, предполагаемият кандидат за президент на Републиканската партия, разсъждаваше по различни теми – включително по вероятния си реванш с конкурента на демократите Джо Байдън на 5 ноември – по време на интервю с водещия на Fox News Брайън Килмийд, излъчено в събота вечер.

„Най-важният ден в историята на нашата страна ще бъде 5 ноември. САЩ върви на зле, но това ще се промени на 5 ноември, а ако не се промени, вече няма да имаме държава“, каза Тръмп.

Стивън Чунг, говорител на кампанията на Тръмп, повтори думите на бившия президент.

„Без закон и ред, без сигурност за всички американци няма да имаме държава“, коментира той.

Бившият президент обсъди множество допълнителни теми по време на интервюто за Fox News, включително убийството на полицай от нюйоркското полицейско управление.

Границата между САЩ и Мексико

По време на предаването One Nation with Brian Kilmeade една от темите, които Тръмп обсъди, беше неотдавнашното участие на мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор в предаването 60 Minutes. По време на интервюто, излъчено на 24 март, мексиканският президент предложи начини, по които САЩ да ограничат притока на мигранти по южната си граница, което предизвика критики от страна на консервативните законодатели.

Лопес Обрадор предложи четири неща, които правителството на САЩ би могло да направи, за да се справи с политическата нестабилност, която е в основата на неотдавнашните мигрантски вълни: да отпусне 20 млрд. долара годишно на бедните страни в Латинска Америка и Карибския басейн; да отмени санкциите срещу Венецуела; да прекрати кубинското ембарго; и да легализира законните мексикански мигранти без документи, живеещи в САЩ.

Тръмп разкритикува предложението на мексиканския президент, като заяви: „Мексико току-що поиска 10 млрд. долара годишно… Не бих му дал и 10 цента“.

Офицер от полицията на Ню Йорк Джонатан Дилър

Бившият президент разговаря с Килмийд по-рано тази седмица, след като присъства на погребението на 31-годишния полицай от нюйоркската полиция Джонатан Дилър, който беше убит при изпълнение на служебните си задължения в понеделник, след като беше прострелян по време на спиране на движението в Куинс. Тази седмица 34-годишният Гай Ривера беше обвинен в убийство от първа степен. Ривера е имал поне 21 предишни ареста, съобщава The New York Times.

Тръмп разказа за срещата си със семейството на убития полицай, докато говореше по време на интервюто си с водещия на Fox News.

По време на посещението си Тръмп се срещна със семейството на Дилър, включително със съпругата му Стефани и малкия му син.

„Стефани е невероятна. Семейството е съсипано. Полицейските сили са съсипани. Цялата страна се чувства по този начин. Това наистина е липса на уважение към закона и реда, а ние трябва да върнем закона и реда в нашата страна“, каза Тръмп.

Тръмп присъства на погребението на Дилър в четвъртък в Масапекуа, Лонг Айлънд, докато Байдън беше в Ню Йорк на предварително планирано събитие за набиране на средства за кампанията, организирано от бившите президенти Барак Обама и Бил Клинтън.

Truth Social

Акционерите на Digital World Acquisition Corp. (DWAC), съществуваща фиктивна компания, се съгласиха да се слеят с Trump Media and Technology Group (TMTG) в петък, като по този начин разчистиха пътя на компанията на бившия президент за излизане на борсата. Новата структура управлява Truth Social, социална медийна платформа, създадена преди две години като алтернатива на Facebook и Twitter, сега X.

Уолстрийт оценява TMTG на около 9 млрд. Долара.

Притежавайки 58% дял, Тръмп, ако бъде избран през ноември, ще бъде първият президент на САЩ с контролен пакет акции на публично търгувана компания. Това обаче няма да е първият път, в който той има акции на пазара. /Вести БГ

Свързани статии