Тагарев за БТР-ите: Когато пристигнат в Украйна, тогава ще мога да споделя повече информация

Има две политически сили, които са в основата на този кабинет и всеки един министър трябва да има доверието на тези политически сили. Пред ПП-ДБ изясних всички въпроси, които ги интересуваха. Това заяви пред журналисти министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Относно доставката на БТР-ите за Украйна ресорният министър призова за спокойствие и уточни, че повече информация по темата ще може да разкрие, едва когато машините пристигнат в Украйна и влязат в употреба.

За критиките към себе си от ГЕРБ министърът посочи, че е престижно в евроатлантическата общност да се помага на Украйна в този момент и предположи, че има борба за това „кой има по-голям принос за този престиж“.

Бих казал, че принос има кабинетът. Работим перфектно, с пълно разбиране какво значи да помагаме на Украйна. Но не можем да направим всичко това без подкрепата в Народното събрание. Така че всички страни са важни и няма нужда да се борим и да казваме кой повече помага и кой по-малко. Трябва да работим заедно, за да гарантираме по-добре сигурността си, обясни военният министър.

Относно участието си на конференцията в Париж министър Тагарев разясни, че президентът Макрон е отправил покана до премиера Денков, но в същия ден той е трябвало да пътува за Киев, поради което било взето решението именно Тагарев да отиде във френската столица.

Той заяви, че няма намерение да си подава оставката, напомняйки, че на 6 март министър-председателят Николай Денков така или иначе ще депозира оставката на целия кабинет в Народното събрание./Новините БГ

Свързани статии