Стрелба посред бял ден: Откриха тяло на мъж в София, има пострадали

Стрелба след скандал и сбиване пред офис за бързи кредити в София. Вследствие на нападението има един убит, чието тяло е намерено в столичния квартал „Модерно предградие“, а други двама са сериозно пострадали.

Инцидентът станал пред блок 3 в ж.к. „Модерно предградие“ около 15 часа.

По информация на главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев са намерени две оръжия на местопроизшествието. Убитият има криминално досие, което се състои от 11 регистрации за различни престъпления – кражби и телесни повреди.

По първоначална информация простреляният пристига на местопроизшествието с двама души. Единият е задържан, а другият е във ВМА. На място са били трима служители на офиса – като единият от тях е прострелян.

Собственикът на офиса е притежавал законно оръжие, но няма такава информация за нападателя.

„Сформират се следствени групи и се опитваме да съберем максимално информация по случая. Още нямаме конкретни данни за сбиването. Убитият не е собственик на заложната къща. Това е човек, който е дошъл и е нападнал собствениците на обекта. Собствениците в момента са арестувани“, каза Кангалджиев.

При стрелбата е загинал мъж на 48 години, а пострадалите са на 22 и 23 години. По първоначални данни 22-годишният е прострелян в гърдите и в крака. Той е транспортиран към болница „Пирогов“. Вторият пострадал е с огнестрелна рана в бедрото и е транспортиран във Военномедицинска академия./Dariknews.bg

Свързани статии