Силна турбуленция уби човек по време на полет

Един пътник е загинал, а повече от 30 други са били ранени по време на полет на Singapore Airlines от Лондон до Сингапур, засегнат от силна турбуленция.

Пътуващият за Сингапур Boeing 777-300ER е бил пренасочен към Банкок и се е приземил в 15:45 ч. местно време (08:00 ч. по Гринуич), съобщи ВВС.

Тридесет души от тези, които са били на борда, са ранени, информират тайландски медии, докато от авиокомпания „Сингапур Еърлайнс“ не изнасят точен брой на пострадалите. На борда на машината „Боинг 777-300ЕR“ за полета до Сингапур е имало 211 пасажери, а екипажът е наброявал 18 души.

Говорител на летище „Суварнабхуми“ в Банкок, на което се е разиграла трагедията, заяви, че екип на „Спешна помощ“ е бил в готовност на мястото.

„Наша първостепенна задача е да съдействаме по всички възможни начини на пътниците и на екипажа на борда на самолета“, каза авиокомпанията. „Работим заедно с властите в Тайланд за оказването необходимата медицинска помощ“, добавиха от „Сингапур Еърлайнс“.

„Сингапурските авиолинии поднасят най-дълбоки съболезнования на семейството на загиналия“, се казва в съобщението./Вести БГ

Свързани статии