„Ще ви драсна клечката и не ме интересува”: Разказ на жената, залята със запалителна течност (ВИДЕО)

Говори жената, залята със запалителна течност от бившия си приятел в Сливен.

Заедно с нея жертва на посегателството, извършено в колата на жената, стана и 2-годишният син на двойката. Нападателят имал издадена ограничителна заповед заради тормоз и отправяне на заплахи към майката, предава NOVA.

“Когато той ни поля със запалителната течност, първата ми реакция беше да сляза и да изкарам детето от автомобила. Вътре се носеше отвратителна миризма и имаше вероятност сина ми да се задуши”, разказа потърпевшата.

Нападателят извадил запалка и казал, че ще ги запали. „Думите му бяха: „Ще ви драсна клечката и не ме интересува какво ще се случи. Аз, така или иначе, влизам в затвора”. Срещу него има досъдебно производство”, заяви тя.

Жената изказа благодарност на мъжа, който спрял „сред толкова много преминаващи автомобили” и се обадил на полицията. „Случаят е от 9 февруари. Мъжът от село Самуилово е съжителствал известно време с пострадалата.

Двамата са разделени, но тъй като обвиняемият я притеснявал, жената поискала ограничителна заповед. Тя била издадена на 11 януари от Районния съд в Сливен”. Това заяви говорителят на Районната прокуратура Катя Стаменова.

По думите ѝ според ограничителната заповед мъжът не трябвало да се доближава до нея, до дома ѝ и до обичайните места, които посещава на разстояние, по-малко от 50 метра.
„Обвиняемият причакал жената пред  дома ѝ и поискал да отиде с нея до детската ясла.

Тя му  отказала, но въпреки това той нахлул в автомобила, с който тя тръгнала. В района на детската градина мъжът извадил запалителна течност и започнал да полива жената и детето, което било на задната седалка. Залял е и вътрешността на автомобила”, подчерта прокурорът.

Случайни минувачи видели случилото се и подали сигнал на спешния телефон 112. „На място веднага дошъл патрул и мъжът бил задържан. Той е на 36 години и е криминално проявен.

В момента срещу него има и висящо наказателно производство за управление на МПС след употреба на наркотични вещества”, допълни Стаменова. Тя обясни, че ще се изиска информация дали мъжът е получил издадената срещу него ограничителна заповед./Dariknews.bg

Свързани статии