Сестрата на залятата с киселина гадателка в „Тракия“: Плачеше и мълчеше с месеци

Антоанета плачеше постоянно месеци наред, след като излезе от болницата. Това сподели пред съда сестрата на залятата с киселина гадателка в „Тракия“, предаде репортер на „Марица“.

Тя бе последният разпитан свидетел на заседанието по делото срещу Йордан Цветанов и Веселин Вълчанов малко по-рано днес.

Тя обясни, че в блока на гадателката се влиза с чип на входната врата. Може да се отвори и чрез домофон след позвъняване на звънец.

„Не се заключваше редовно, просто не обича да се заключва. Явно не е имала притеснения. Мъжът й като се прибере, тогава се заключва“, сподели сестрата на гадателката.

Тя разказа още, че в деня на инцидента през март миналата година е била да пазарува. „Докато бях в магазина, Антоанета ми се обади и ми каза само „Ела бързо“. Отидох веднага, за 10-15 минути, бях с кола. Като стигнах, вече бяха дошли полицаи и Бърза помощ. Имаше доста полицаи, не даваха нищо да се пипне в апартамента. Заварих Антоанета цялата изгорена. Дори роклята й беше прогорена от киселината. Беше в шок“, посочи сестрата на гадателката.

Относно състоянието на пострадалата към момента, свидетелката каза, че е преживяла травмата, болката и нараняванията, но психически не е преодоляла шока.

„В началото беше в депресия, само стоеше и плачеше, след като се прибра от болницата. С психиатъра й се свърза, назначи й да пие антидепресанти. Поне два месеца плачеше, само гледаше, нямаше желание да говори. Започна антидепресантите. Те малко я възстановиха и укрепиха“, посочи сестрата.

Тя разказа пред съда, че сестра й не е споделяла някой да я заплашвал, но научила от други източници, че заплахите били факт месеци преди случката.

Защитникът на Цветанов – адв. Йордан Давчев отправи две искания. Едното е за изискване на справка от „Пътна полиция“ – Враца за това колко и какви автомобили има регистрирани на свое име другият обвиняем по делото Веселин Вълчанов – кога ги е придобил, кога ги е дерегистрирал, какви коли има към момента. Справката следва да е за периода от два месеца преди случката в „Тракия“ до настоящия момент.

Второто искане на Давчев бе за промяна на мярката за неотклонение на Цветанов от „задържане под стража“ в по-лека./Вестник Марица

Свързани статии