Росен Желязков обяви извънредно решение: Свиква по спешност депутатите

Извънредно решение на НС у нас.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламента на 2 април 2024 г. от 10.00 часа. Заседанието е свикано на основание чл. 78, т. 1 от Конституцията на Република България.

Точка единствена в дневния ред е второ гласуване на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за Българската народна банка, внесен от народните представители Теменужка Петкова, Йордан Цонев, Анна Александрова и Хамид Хамид на 29 март 2024 г.

Припомняме, че президентът Румен Радев избра Димитър Главчев да е служебен премиер.

Той бе в късия списък на “домовата книга” за възможните служебни премиери след новите промени в конституцията.

Председателят на Сметната палата обяви, че излиза в неплатена отпуска, за да може да преведе разговори и да излъчи министри.

Промените в Конституцията не посочват срок, в който кандидатът за премиер трябва да предложи правителство, но за да можем да имаме избори 2 в 1 е необходимо сроковете да се скъсят.

В събота, когато президентът Румен Радев възложи официално на Главчев да предложи състав на служебно правителство, той обяви, че ще търси експерти, а не политически лица. Вчера шефът на Сметната палата публикува в социалната мрежа „Фейсбук“ снимки сред природата, придружени от лаконичен коментар към тях: „Между разговорите, а те вървят добре“./Вестник Марица

Свързани статии