Радев: На 6 март трябва да има оставка на цялото правителство

„Дали този парламент има все още политически ресурс, така че да се сформира устойчиво мнозинство? Едно е сигурно, на шести март трябва да има оставка на цялото правителство, тя трябва да се приеме от парламента и едва тогава започват консултациите… Трябва да е ясно кой носи тази отговорност, в момента не е ясно“.

Това заяви Румен Радев пред журналисти в Анталия.

Той коментира, че това дали ще има предсрочни избори зависи от доверието между партньорите в управляващата коалиция.

Държавният глава обяви, че все още не е мислил как би действал, ако се стигне до назначаването на ново служебно правителство.

Той посочи, че иска да види повече от министъра на отбраната Тодор Тагарев.

„Искам да видя министър, който ще прави всичко възможно и ще работи приоритетно за сигурността на България“, каза Радев.

„Някой от лидерите забелязваме, че искат от министър Тагарев да освободи поста, защото той не прави достатъчно за Украйна. За мен това е някак си висша форма на нихилизъм“, подчерта Радев.

Президентът участва в третото издание на дипломатическия форум в Анталия по покана на президента на Турция Реджеп Ердоган. Темата на международното дипломатическо събитие тази година е посветена на насърчаването на дипломацията, като средство за преодоляване на кризите.

Радев заяви, че Ердоган може да посети България, ако имаме устойчиво правителство.

„Поканих президента Ердоган да посети България и се надявам това да стане още тази година, но зависи и дали ще имаме устойчиво правителство“, посочи Радев./Вести БГ

Свързани статии