Радан Кънев: Имам няколко много тежки резерви към бъдещото служебно правителство

„Надявам се, че г-н Главчев ще си дава сметка, че той има една задача да проведе избори. Да има този сблъсък на идеи, който може да покаже къде тръгваме след изборите. И имаме ли шанс да излезем от кризата?“, това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ евродепутатът Радан Кънев.

„След като основната задача на служебното правителство е да проведе избори, естествено е да гледаме към Министерство на вътрешните работи, защото то има най-голяма роля в провеждането на избори“.

„Много шум около кабинета „Главчев“. Първо имаше един театър с промените в Конституцията, едва ли не водят до конституционен топик. Нищо няма да се случи. Поне за мен беше ясно, че става дума за натягане, напрежение. Горе-долу се виждаше името на бъдещия служебен кабинет. А след, което към състава на правителството, към което аз имам няколко много тежки резерви“, добави Кънев.

Той не пожела да навлиза по-дълбоко в тази тема, поради една причина.

„Конституционната ни уредба и преди, и сега, казва, че служебният кабинет трябва да проведе избори. А това, че в ерата на едноличната власт на Радев, която слава Богу беше преустановена. В един момент служебните кабинети правеха стратегическа политика и позволяваха дългосрочни решения. “

Радан Кънев раздели обществото на три групи, всяка, от която политически обрича страната ни на различни хипотези за излизане от кризата или връщане към нея./Новините БГ

Свързани статии