Пеевски: ДПС не се разцепва, с Доган ще бъдем заедно

ДПС не се разцепва. ДПС ще бъде монолитно и с г-н Доган ще върви напред и ще бъдем заедно. На никого няма да позволим да цепи и да интригантства.

Това заяви в кратък коментар председателят на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента по повод напрежението в движението. И нарече слуховете за раздор в отношенията му с почетния председател Ахмед Доган „прибързана радост на проруските партии“.

Аз няма да позволя на дребни интриганти, които сега мътят и неговата глава и моята глава да застрашат партията. Партията е на нашите хора, ние трябва да сме до тях и да бъдем все по-големи.

Пеевски обясни, че има различия само с определени хора в движението. И увери, че няма да бъдат изключвани повече депутати – само тези, от които местните организации са свалили доверието си. Искам да се чуват регионите и който не харесват хората – не искам да е депутат, не искам да се бърка из организациите, да потиска хората и да ги мачка. Държа хората на ДПС спокойно да си избират своите представители, обясни Пеевски.

Четиринадесетте депутати, които гласуваха против Росен Желязков, няма да бъдат изключени, стана ясно от думите му. Разумът е с г-н Доган да бъдем заедно, ДПС няма да се разцепи, каза още Пеевски.

И добави, че ДПС ще върне веднага втория мандат.

Третият мандат вероятно също няма да е успешен и е ясно, че вървим към избори, каза още председателят на движението./Dariknews.bg

Свързани статии