Парламентарната група на ДПС изключи депутата Рамадан Аталай

Парламентарната група на ДПС изключи депутата Рамадан Аталай. Това съобщи заместник-председателят на парламента Росица Кирова в съобщение, прочетено от парламентарната трибуна. Решението на групата е взето на заседание на групата с 44 гласа „за“. Протоколът бе прочетен от Росица Кирова, както и придружаващото писмо от председателя на парламентарната група Делян Пеевски, с което той уведомява председателя на парламента за промяната в състава на групата.

След изборите на 9 юни и сформирането на парламентарните групи, от тази на ДПС беше изключен Айсел Руфад, избрана за народен представител от Шумен.

Парламентът прекрати пълномощията и на Филиз Хюсменова като народен представител от ДПС от 3-ти Многомандатен избирателен район-Варненски.

В началото на деня Юксел Расим, областен председател на ДПС – Пловдив, обяви, че областният съвет на ДПС е снел доверието от Рамадан Аталай като народен представител и го призова да напусне парламентарната група. „Това е искането на Пловдивска област и решение на областния съвет и всички общински председатели“.

Расим посочи, че решението е взето с 38 гласа „за“. Ние просто желаем той да не ни представлява. Преди години, с колегите също сме призовавали Рамадан Аталай да не бъде народен представител, каза областният председател.

На въпрос дали има разцепление в парламентарната групата на ДПС, Расим заяви, че няма такова разцепление.

От областната структура на ДПС настояват да влезе следващият в листата на ДПС от Пловдив област -Джемил Ахмед Караали, който определят като достоен и човек, с който ще започнат да решават проблемите в областта.

Малко по-рано в интервю депутатът от ДПС Рамадан Аталай заяви, че отношенията между Делян Пеевски и Ахмед Доган са в разрив в момента./Dariknews.bg

Свързани статии