От СГП с подробности за днешната акция в офисите на Настимир Ананиев

Във връзка с множество журналистически запитвания за извършвани претърсвания и изземвания в офиси в гр. София, Софийска градска прокуратура /СГП/ предоставя следната информация:

„СГП изпълнява Европейска заповед за разследване /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

В тази връзка СГП е поискала разрешение от Софийски градски съд /СГС/ за извършване на претърсване и изземване на адреси на територията на гр. София. На основание издадена ЕЗР от Кралство Белгия съдът е разрешил извършването на процесуалните действия, в чиято реализация участват и органите на МВР“, завършва съобщението от пресцентъра на СГП.

От МВР все още не са потвърдили официално, че счетоводната фирма е свързана с депутата Настимир Ананиев.

Самият Ананиев заяви следното в кулоарите на парламента: „Не съм притеснен, чух се с мениджъра – каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали и искат документи. Чакат счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде да ги предостави. Не може журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността какво се случва. За мен това е политическа бухалка, която в момента се опитва по някакъв начин да се върти и не виждам абсолютно нищо нередно“./Новините БГ

Свързани статии