От ГЕРБ категорични: Не отиваме на избори заради нас, връщаме великденските добавки

Не е вярно, че отиваме на избори заради ГЕРБ. Ние сме тези, които подписаха споразумението, за да не отидем на избори. В споразумението имаше всички реформи, липсваше само датата 30 април за смяна на директорите на службите. Нека се придържаме към истината. Това каза на брифинг Рая Назарян от ГЕРБ.

„Споразумението с подписа на Мария Габриел се намира у Кирил Петков“, заяви Деница Сачева от ГЕРБ. „Няма какво още ние да доказваме“, добави тя.

Сачева заяви, че ще внесат закон за допълнение и изменение на бюджета и ще искат да се отпуснат по 75 лв. добавки за пенсионерите, които са близо до или под линията на бедност. “ Това ще струва 40 млн. лв. на държавата и тя ще обхване 534 хиляди пенсионери. Разминаванията между лозунгите и реалността стават все по-явни. Държавата трябва да възстанови традицията за великденски добавки и те нямат отношение към доходите. Това е форма на солидарност и на обща етика, които всички трябва да покажат. Надяваме се днес това предложение да бъде подкрепено от всички в НС и да има дата от НОИ за изплащането им“, обясни Сачева.

„Тези разходи не касаят трансфери от бюджета, ще има вътрешни размествания в бюджета на НОИ“, поясни Йордан Цонев от ДПС./Новините БГ

Свързани статии