Още подробности за смъртта на арестанта Иван в Ямбол

Полицейски служител ще бъде разследван във връзка със смъртта на 32-годишен мъж от Ямбол, починал при неизяснени обстоятелства в помещението за задържане на районното управление.

Дисциплинарното производство срещу полицейския служител е разпоредено от директора на ямболската полиция старши комисар Иван Русев.

Същевременно ще започне и проверка на изнесените в медиите данни от близки на починалия, информираха от областната дирекция.

Трупът на 32-годишния Иван Димитров беше открит в ранната сутрин на съботния ден, часове след като мъжът е бил арестуван за притежание на наркотици.

Близките му твърдят, че става въпрос за полицейско насилие, в резултат на което е настъпила смъртта и настояват за намесата на вътрешния министър.

Окръжната прокуратура в Ямбол към момента не е повдигнала обвинение, образувано е досъдебно производство по чл. 115 за причиняване на смърт, но не се изключва и версията за самоубийство.

Извършена е аутопсия и се очаква до дни да бъде готова съдебно-медицинската експертиза. При необходимост ще бъде направена повторна аутопсия, съобщиха от прокуратурата./Новините БГ

Свързани статии