Областният управител за заплатите на съветниците: Абсурдно високи!

Общинските съветници си гласуваха месечен доход до 3080 лева, а на шефа – 4400. Инж. Зюмбилев възнамерява да върне решението като незаконосъобразно за ново разглеждане.

Областният управител инж Илия Зюмбилев и неговият екип ще решават в понеделник за решението на Общинския съвет, с което бяха увеличени заплатите на 51 избраници в местния парламент.

Те бяха определили месечен доход до 3080 лева, а на шефа на Общинския съвет гласуваха 4400 лева. Инж. Зюмбилев възнамерява да върне решението като незаконосъобразно за ново разглеждане.

“Това са абсурдно високи възнаграждения. Ангажиментът на съветниците не е толкова голям – на месец имат по две сесии. Не е правилно да си получават колкото две средни работни заплати за страната по отношение към гражданите, с чиито данъци се издържат”, коментира за “Марица” инж Зюмбилев.

Той е учуден, че решението е взето с огромно мнозинство и само двама въздържали се. Областният управител допълни, че в нито една община в Пловдивска област съветниците са си позволили да гласуват такива високи възнаграждения.

За заплатите в администрацията инж. Зюмбилев няма възражения, включително и за вдигнатото основно възнаграждение на кмета на Пловдив Костадин Димитров на 5500 лева. Според областния управител заплатите в администрацията дори са ниски, но не и тези, които съветниците си определиха./Вестник Марица

Свързани статии