Назначиха допълнителна съдебно-медицинска експертиза за смъртта на Евгения, намерена в куфар

Софийският апелативен съд назначи допълнителна съдебно-медицинска експертиза по делото за убийството на Евгения Чорбанова.

Днес се проведе първо заседание по делото, което вече е на втора инстанция, след като Софийският градски съд осъди на доживотен затвор съпругът на жената Орлин Владимиров и баща му Пламен, но присъдата бе обжалвана.

Експертизата трябва да установи механизма на убийството и причините за смъртта на жената.

Tя бе поискана от защитата на двамата подсъдими. За изготвянето ѝ ще се ползват всички данни по делото, резултатите от аутопсията на жертвата и ще установи дали твърдяното от Орлин Владимиров, че Евгения си е ударила главата в шкаф, е довело до смъртта ѝ.

Съдът отхвърли искането на адвокатите да се назначи психолого-психиатрична експертиза на Орлин Владимиров, която да установи дали той е бил в състояние на афект или фрустрация при съприкосновението си с жертвата. Отхвърлено бе и искането за още един оглед на дома на двойката, където се предполага, че е станало престъплението.

Следващото заседание по делото се очаква да се проведе на 14 май.

Тялото на Евгения беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин./Вести БГ

Свързани статии