МВР отговори на ПП-ДБ: На предишния вот не бяхме обект на критики – напротив

МВР отговори на „Продължаваме промяната -Демократична България“, които критикуваха избора на Димитър Главчев да преназначи сегашния вътрешен министър Калин Стояновза служебен.

„На предишния вот не бяхме обект на критики, дори напротив“, посочват в своя позиция от МВР.

Публикуваме цялата им позиция без редакторска намеса:

По повод поредните внушения и нападки от страна на Кирил Петков и Атанас Атанасов, направени днес, обръщаме специално внимание, че преди, по време и след произвеждане на изборите за местна власт през 2023 г. действията на МВР не бяха обект на критики от тях. Тъкмо обратното. Активността на гражданите, подаващи сигнали в МВР, показа ръст в доверието към институцията. Разпространяването на неистини е омаловажаване на труда на хилядите полицаи, охранявали изборния процес и вложили усилия за противодействие на купуването на гласове.

По време на избори Министерството на вътрешните работи осигурява преди всичко обществения ред. Организира, координира и контролира всички охранителни мероприятия, включително оперативното и явно противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

Не на последно място – резултатите от изборите са следствие от доверието на хората към представителите на политическата ни класа./Новините БГ

Свързани статии