Кози, бали слама и трактори блокираха АМ „Струма“

Митинг-шествие се провежда край село Ново Делчево.

Животновъди и земеделци са на мястото на протеста при пътния възел на автомагистрала „Струма“ при санданското село. Те блокираха движението с тежка техника, стада кози и бали слама, показват снимките на агенция Булфото.

Протестиращи земеделски производители затвориха трите подхода за магистрала „Тракия“ край Ямбол. Тежки селскостопански машини започнаха да се събират още 10:00 часа и към този час вече блокират движението в трите участъка.

Затворени са участъци на трите най-важни пътни артерии в областта – на пътя Ямбол-Сливен след разклона за село Дражево, което блокира изхода към магистралата, втората точка е до село Кабиле, а третата до село Веселиново, което включва и международния път към граничен пункт „Лесово“.

Вторият ден на националния протест днес е обявен да продължи с един час повече – до 13:00 часа. В недоволството в Ямболско се включват представители на всички браншове от аграрния сектор, обявиха организаторите.

В Радомир е затворен главният път София – Кюстендил в района на автогарата в града. Блокада е планирана и по пътя към ГКПП „Стрезимировци“. Полиция регулира движението на пътен възел „Даскалово“. Трафикът е затруднен./Новините БГ

Свързани статии