Корнелия Нинова подаде оставка като лидер на БСП

Корнелия Нинова подаде оставка като лидер на БСП.

Заради резултатите на изборите: Младежите в БСП поискаха оставки в партията

„Оценявам нашите резултати като катастрофални, поради което поемам политическата отговорност и подавам оставка“, обяви Нинова на извънреден брифинг в централата на партията. Тя обяви, че свиква Националния съвет. Той трябва да избере един от зам.-председателите и да довърши мандата.

На въпрос как вижда политическото си бъдеще, ако оставката ѝ бъде приета от Изпълнителния съвет на БСП, Нинова направи едно важно уточнение:

„Аз съм избрана от всички членове на БСП – пряк избор, така че  Изпълнителното бюро не може да ми приеме оставката. Членовете на БСП са тези, към които се подава оставката. А конкретно на въпроса –  не се притеснявайте, виждам го добре. Ще живея. Спокойно, ще се справим“.

Тя благодари на всички, които са подкрепили БСП. Нинова обяви, че остава в НС. „Няма да напускам парламента, избрана съм от народа и си оставам депутат“, обясни Нинова.

Тя напомни, че правителство на ГЕРБ БСП няма да подкрепи.

„Най-голямата тревога и проблем за България е дъното на избирателната активност. Изключително ниска избирателна активност, която е наказание за всички ни в политическата система“, посочи тя. Нинова обясни, че този път протестният вот се е изразил в негласуване.

Нинова обясни, че предстои пряк избор за председател през септември и конгрес през октомври.

Припомняме, че заради резултатите на изборите младежите в БСП поискаха оставки в партията.

БСП получи 7,06%, като гласувалите за тях са 151 557 избиратели.

Транспарант с думите “Промяна Младежко обединение в БСП” и “Оставка” провисна на 10 юни от централата на партията на столичната улица „Позитано“ 20.

Искането дойде ден след изборите 2 в 1 и резултатът на БСП, която ще е пета политическа сила в 50-то НС. /dariknews.bg

Свързани статии