Кметът на Пловдив с ултиматум: Ако до месец превозвачите не влязат в релси, късаме договори!

Едномесечен срок даде кметът Костадин Димитров на превозвачите в Пловдив да влязат в релси. В противен случай предстои прекратяване на договорите с фирмите, каза пред журналисти градоначалникът, предаде репортер на „Марица“.

В рамките на 30-дневния срок превозвачите трябва да оборудват всичките си автобуси с климатици и да започнат да изпълняват курсовете си редовно. Днес градоначалникът е изпратил писменно уведомление до тях.

„Ние, пловдивчани, искаме едно – удобен транспорт, идващ по разписание, който изпълнява поне 95% от поетите ангажименти. Климатизиран транспорт, с добро отношение от страна на шофьор и контрольор. Няма повече да търпим това отношение на шофьорите към гражданите. Имаме линии, където от необходими 10 рейса идват 5. Това буквално означава затриване на линията. Тя спира да се ползва“, коментира кметът Костадин Димитров.

Срокът към превозвачите е едномесечен, за да може, ако се стигне до прекратяване на договорите Общината да има време да реагира експресно преди първия учебен ден и да приложи временни мерки, след което да обяви нова обществена поръчка./Вестник Марица

Свързани статии