Кирил Петков: Записът е рязан и лепен, след изборите няма да подкрепим правителство на ГЕРБ-ДПС

След изборите „Продължаваме промяната – Демократична България“ няма да подкрепят правителство на ГЕРБ – ДПС, заяви на брифинг в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и съпредседател на ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

Алтернативата е или нормална европейска България, или правителство на ГЕРБ – ДПС. Ние такова правителство няма да подкрепим, заяви той.

Това, което виждаме, е връщането към стария модел на ГЕРБ и ДПС, модел, който се казва „ако мине номерът, всички българи плащат“, заяви Петков и визира случаите с Детската болница, увеличението на пенсиите, което стана повод за днешното извънредно заседание на Народното събрание, както и исканото увеличение на цената на тока. Събираме подписи и още следващата седмица ще направим изслушване на министъра на енергетиката, заяви Петков във връзка с исканото увеличение на цената на електроенергията.

Той коментира, че разпространеният нов запис с участието на ръководните фигури на „Продължаваме промяната“ е манипулиран.

В следващите дни предполагам, че ще има мръсна компроматна кампания. Слушахме записа внимателно – той е и рязан, и лепен. Слагат се имена, които въобще не са там. Примерно Пламен – никъде не се казва, че е Пламен Бобоков, няма такова нещо. Има нелогични изречния. Има инсинуации за имена, които ги няма, подчерта съпредседателят на „Продължаваме промяната“

Правят това, защото нямат аргументи за нормален европейски модел, защото по времето на ГЕРБ станахме една ненормална латиноамериканска държава, не искат да се сещат за „стабилността“ с 500 млн. лева за язовирите, за Вълка. Това ли е стабилността? Само за девет месеца ние успяхме да променим икономическата мисъл на България. Става дума в каква посока да бъде България – на бедност и на корупция или нормална европейска държава, посочи Кирил Петков.

В отговор на въпрос дали се поинтересувал защо е преасфалтиран участъкът от пътя край катастрофата край Аксаково между автомобила на НСО, който го возеше, и частна кола, чийто шофьор загина при сблъсъка, а жена му беше откарана в болница в критично състояние: „Единственото, за което съм се интересувал след инцидента, е за състоянието на жената и дали може да й се помогне. Прекарах доста време с хората от болницата и им благодаря. Нямам никакви сведения кой за какво и как асфалтира“./Новините БГ

Свързани статии