Кирил Петков с коментар за ротацията, регулаторите, има ли напрежение между Денков и Борисов и срещата си със Спас Русев

Много искахме това събитие да се случи и то се случи. Много се радвам. Това е победа и успех за всички българи. Вече ставаме една нормална европейска държава, що се отнася до спешната медицинска помощ.

Това заяви пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който присъства на официалното представяне на първия медицински хеликоптер у нас.

„Говорих в цяло предаване по темата за срещата с г-н Спас Русев. Той ми се обади и ми каза – дойдох си от Лондон, може ли да се видим. Аз избрах най-близкото място, най-публичното място в цяла София, но ме проследиха от парламента и среща реално нямаше, защото, не бих я нарекъл ваша колежка, започна да ме гони с телефона си в кафето. Щяхме да говорим за нещата, които ме питате всеки ден – за ротацията, какво се случва след нея“, коментира той срещата си със Спас Русев.

„Работим и разговаряме по темата за регулаторите. Това са тежки разговори. Там не трябва да има политически назначения и абсолютно всичко трябва да е прозрачно. Това сме се разбрали. Регулаторите имат огромна власт в държавата, тя е по-голяма дори от тази на правителството. Искам да призова хората да не гледат само парламента и правителството. Да гледат и работата на регулаторите. Регулаторите имат власт, колкото и министерствата. Докато ПП-ДБ сме в политиката ние няма да спрем да повтаряме три неща. Първото е, че всички регулатори трябва да имат прозрачно назначени ръководства, които не са зависими от политиците. Второто нещо е, че реформа в службите трябва да се случи. И третото е истинска и цялостна съдебна реформа“, обяви Кирил Петков.

„Навлезли сме дълбоко в темата за ротацията. Това трябва да се случи на 6 март и ние си държим на думата. Казали сме, че Мария Габриел ще е премиер и ще настояваме това да се случи. ДПС ясно ни казаха, че няма да участват в правителството и с министри и зам.-министри. Преговорите за правителството са единствено между нас и ГЕРБ“, категоричен бе Петков.

„Премиерът Николай Денков трябва да има пълното право да отиде и да се срещне, с който си иска по света, ако това е добре за правителствената програма. Аз оценявам посещението на премира Денков в САЩ в точно тази посока. Не мога да кажа с кой ще се среща в САЩ и кога ще е това посещение. Това е в прерогативите на премиера, питайте него“, заяви Петков по повод напрежението между премиера Денков и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Абсолютна простащина от страна на Радостин Василев. Никой не може да посяга на друг човек. В пленарна зала имаме спорове, имаме дебати, но да посегнеш – пълна простотия. Мисля, че председателят на парламента ще наложи нужните наказания“, коментира Кирил Петков поредния скандал в парламента днес./Новините БГ

Свързани статии