Какво ни готви годината на Дървения дракон: Най-интересните предсказания по китайския зодиак

На 10 февруари е време да се сбогуваме със Заека и да навлезем в Годината на Дракона – единственото митично същество сред 12-те китайски зодиакални знака.

В допълнение към консумирането на благоприятни храни и даването/получаването на благословии, Лунната нова година – която тази година се пада на 10 февруари – за мнозина е и време да се консултират със звездите и да разберат какво ги очаква през следващите месеци.

Повечето хора знаят основните неща: 12-годишният цикъл на китайския зодиак е представен от 12 различни животни в този ред: Плъх, Вол, Тигър, Заек, Дракон, Змия, Кон, Коза, Маймуна, Петел, Куче и Свиня.

Вашето зодиакално животно се определя от годината ви на раждане, което означава, че родените през 2024 г. ще попаднат под знака на Дракона. Родените през 2025 г. ще бъдат Змии и т.н.

Но това е само началото. За верните последователи на системата годината не се категоризира само според животното. Съществува и сложен секстагенарен цикъл, съставен от 10 небесни стъбла и 12 земни клона.

2024 г. е годината на Дървения дракон

Всяка година един небесен елемент (един от петте елемента, които попадат в категорията ин или ян) се съчетава със земно животно (едно от 12-те животни на китайския зодиак).

Тази година се съчетават небесният елемент „Дзя“ – което представлява дървото ян – и земният клон „Чен“, който представлява Дракона. Това прави 2024 г. годината на дървения дракон.

В зависимост от това какво представляват елементите и как си взаимодействат един с друг, последователите смятат, че може да се получи представа за това какво може да се случи през следващите месеци.

„Дзя символизира дървото, а Драконът е много земно същество“, казва Тиери Чоу, консултант от Хонконг, който съчетава традиционната китайска геомантия със съвременни елементи на дизайна.

„Връзката между двата елемента ни казва много за годината. В петте елемента казваме, че дървото ограничава земята. Това означава, че през 2024 г. индустриите от категорията дърво вероятно ще потискат тези от категорията земя.“

Чоу казва, че индустриите със силно присъствие на дървесината – включително културата, издателската дейност и цветарството – е по-вероятно да процъфтяват, отколкото земните индустрии като развитието на недвижими имоти и минното дело.

Независимо с кой небесен елемент се свързва Драконът, свещеното същество е много популярен зодиакален знак, особено в Азия.

„Смята се, че Драконът олицетворява силното и голямо лидерство. Много хора се стремят да имат бебета от Дракон тази година“, казва Чоу.

Традицията на зрелищния танц на огнения дракон в Китай е на стотици години. Ето защо тя продължава да зашеметява
„Тази година ще бъде значима и защото е годината, в която светът навлиза в нова глава от осмия към деветия период на летящата звезда Сюан Конг.“

Тя обяснява, че има девет летящи звезди Сюан Конг, които влияят на фън шуй на света. Всяка от тях властва над нас в продължение на две десетилетия, преди да предаде факела на следващата звезда.

Годината 2024 бележи началото на следващото 20-годишно управление на деветата летяща звезда.

„Звездата с номер девет представлява женската енергия – така че дамите ще поемат управлението в много области. Тя също така представлява технологиите, изкуството и дизайна, както и духовността“, казва Чоу.

Деветте звезди могат също така да ви помогнат да решите в коя посока да се движите през следващите месеци.

Чоу насърчава пътешествениците да изследват местата в югозападната, северозападната и източната част на страната – няма значение дали тези южни дестинации са в рамките на техния град или извън страната им.

Великият херцог на Юпитер владее късмета ви

Що се отнася до индивидуалния късмет, последователите вярват, че съдбата на зодиакалното им животно зависи от позициите на Тай Шуй – звездните божества, за които се смята, че се въртят успоредно и в обратна посока на Юпитер.

За да изчисли как ще бъде засегнат всеки човек през конкретната година, китайският консултант по геомантия разглежда рождената карта на човека, която се състои от широк спектър от елементи въз основа на позициите на различните звезди в деня и часа на раждането му, и вижда как елементите му взаимодействат с годината.

Тези комбинации играят важна роля за тези, които ги следват, като им помагат да вземат важни житейски решения за следващата година, като например дали да се оженят или да започнат бизнес.

Макар че всеки човек, разбира се, ще взаимодейства по различен начин със звездите, повечето хора са съгласни, че анализът на позицията на Тай Суй над всеки зодиакален знак дава обща представа за предстоящата година.

Ако вашият зодиакален знак е в немилост пред Тай Суи – известен още като Великия херцог на Юпитер – през тази година, експертите казват, че може да се сблъскате с повече сътресения и промени от обикновено.

Чоу казва, че засегнатите трябва да помнят, че календарът е въртящ се цикъл.

„Вярвам, че за всеки ян винаги има и ин. Така че не се притеснявайте твърде много и просто имайте предвид как светът може да се промени, а това ще ви помогне в това, което правите така или иначе“, казва Чоу.

Макар че Чоу препоръчва на всички да посетят храм, за да внесат положителни мисли, тя особено насърчава хората, родени в Годината на Дракона, Вола, Козата, Маймуната, Петела, Кучето и Коня, да получат допълнителни благословии през тази година./Вести БГ

Свързани статии