Илхан Андай: Яваш-яваш Доган ще нареди пъзела

Яваш-яваш Ахмед Доган ще нареди пъзела. Нещата са вече под контрол. С тази констатация журналистът Илхан Андай започна коментара си за случващото се през последните дни в ДПС и уточни:

„Почетният председател ще разбере, че е жертва на интригите на едни хора около него и по върховете на партията, които той отгледа от състояние на амбициозни бедняци до милионери и многоимотници, които в последната години искат да се случи рестарт на софрата и на усвояването на публични ресурси. Нещо, което беше пресечено“.

Според Андай още с появата на резултатите от гласуването на проектокабинета на ГЕРБ му е светнала червената лампа на Доган, че „нещата никак не са така, както са му били представяни през последните дни“:

„Тези милионери искат да скарат идеолога Доган и оперативния ръководител на ДПС – Делян Пеевски, защото те искат да се запази статуквото и да богатеят на гърба на партията“.

До дни очаквам Доган да разбере, че е бил подведен, каза още журналистът:

„От последните часове днес вече изглежда, че нещата са под контрол и смея да кажа, че дефектът ще стане онзи ефект на раздрусването на чувала с плъхове, което Доган и друг път е правил, разликата е, че сега го раздрусват двама. Започват заседания на всички областни съвети, от тази вечер, на които ще бъдат приети декларации, в които структурите настояват ДПС да остане единно – с почетния председател Ахмед Доган, но и задължително с Делян Пеевски“.

Илхан Андай подчерта, че при посещението си на 3-ти юли в Народното събрание турският посланик, който се срещна с Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, е дал сигнал, че подкрепя ДПС като единна формация, но задължително с Пеевски:

„Посланикът не отиде да пие кафе с Доган, а се срещна с Пеевски и Чакъров“./Новините БГ

Свързани статии