Главчев взе главата на още един министър

Министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов, съобщиха от Министерския съвет.

В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор, без да се стигне до необходимите законодателни и управленски решения с нужната финансова обезпеченост, като например украинската помощ за земеделските стопани за 2024 г. и все още нестартиралата кампания по директните плащания, което създава сериозни затруднения в сектора.

Припомняме, че както БЛИЦ писа вчера Главчев предложи Даниел Митов на мястото на Стефан Димитров за министър на външните работи.

Президентът Румен Радев още не се е произнесъл дали ще одобри и първата промяна. За смени в състава на служебното правителство държавният глава трябва да издаде указ.

Свързани статии