ГЕРБ поема външната политика! Борисов оправда назначението на Митов: Съвестта ми е чиста

Ако назначат Даниел Митов, ще кажа, че от ГЕРБ носим отговорност и за външната политика. За отбраната ГЕРБ носят отговорност, защото Запрянов е наш кадър. За всичко друго не носим отговорност, заяви лидерът на ГЕРБ.

Съвестта ми е чиста и ако назначат Даниел Митов, ще кажа, че от ГЕРБ носим отговорност и за външната политика.

Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод последните искани промени в кабинета „Главчев“.

Служебният министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложението до президента Румен Радев премиерът предложи Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи, а на неговия пост да бъде назначен Даниел Митов. Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочи необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга.

Междувременно беше предложена и нова промяна – Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов.

За Кирил Вътев, Борисов заяви, че има добри отношения с него „и не искам да знам за тези смени“.

„За това правителство носи отговорност парламентът. Когато парламентът е променял с умисъл от президентството контролът да дойде в парламента, партиите които са го поправили да си понесат отговорността“, заяви Борисов.

„Когато гласувахме конституцията, си говорехме как ще сме един блок за следващите 10 години ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС“, уточни лидерът на ГЕРБ.

„За отбраната ГЕРБ носят отговорност, защото Запрянов е наш кадър. За всичко друго не носим отговорност“, посочи още веднъж Борисов./Вестник Марица

Свързани статии