ГЕРБ: Подписването на коалиционно споразумение е крайно наложително

Мнението на ПГ на ГЕРБ е, че преговорите и подписването на коалиционно споразумение са крайно наложителни, тъй като смятаме, че е крайно време политическото лицемерие да спре. Това каза на брифинг в кулоарите на парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Деница Сачева по повод думите на премиера Николай Денков, че предложението на ГЕРБ за коалиционно споразумение с „Продължаваме промяната – Демократична България“ от вчера радикално променя приоритетите, набелязани преди девет месеца.

Ясно е, че работим заедно, ясно е, че работим по конкретни теми и приоритети и не приемаме поведението, което има „Продължаваме промяната“ – на непрекъснато неглижиране на това, че ГЕРБ – СДС е първата политическа сила, спечелила доверието на своите избиратели и имаща право да предлага и да изпълнява програмите и приоритети, с които е била избрана, заяви Сачева.

Тя уточни, че относно управленската програма ГЕРБ очакват да чуят от Николай Денков какво е изпълнено досега и ако има неизпълнени ангажименти – защо.

Непрекъснатите намеци за корупционен багаж намираме най-малкото за нелепи. Бихме искали да посочим на г-н Денков, че от едната му страна стои човек, който още не е дал ясен и адекватен отговор на българските граждани по отношение на „Чаталджагейт“. Имаме друг министър, в чието министерство имаше арести за корупция. Има министър в неговото правителство, който ходи с охрана заради това, че не е изпълнил политически поръчки за търгове и обществени поръчки, подчерта зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС .

Борбата с корупцията е основен приоритет и на ГЕРБ – СДС и когато говорим за корупция, очакваме ясни отговори на всички теми и въпроси, които засягат българското общество, на всички повдигнати съмнения, добави Деница Сачева.

Ние не се борим за постове. Неслучайно не поставяме регулаторите на първо място, нито говорим с формули като 50:50, 60:40 или 20:30, защото го смятаме най-малкото за недостойно. Когато се провеждат избори и се избират политически сили, които да влязат в парламента, нормалната политическа практика е да се сключи споразумение, в което ясно да бдат посочени приоритетите, ясно да бъдат посочени нещата, които обединяват политическите партии и да има хора с ясна политическа отговорност, които да могат да дават отчет и обяснения за своите действия пред българските граждани, каза още Сачева./Новините БГ

Свързани статии