Филип Попов: БСП ще търси кандидати с високи морални и професионални качества за евродепутати

БСП ще търси кандидати с високи морални и професионални качества за евродепутати. Това каза членът на Националния съвет на социалистите Филип Попов преди началото на заседанието на съвета.

На въпрос колко депутати очакват да спечелят от БСП на предсрочните парламентарни избори през юни, Попов отговори, че това е изцяло в ръцете на избирателите.

Всеки път, когато издигаме кандидати, винаги приемаме критерии, посочи Попов и допълни, че БСП ще търси експерти в различни области. По думите му тези хора е добре да приемат политиките на БСП. Не се занимаваме със скандали, които тресат вече разглобена „сглобка“, каза още той.

За БСП е важно да се представи добре на предстоящите избори. Нашите послания трябва да стигнат до хората, да има висока избирателна активност. Това дава легитимация на всяка една власт, обясни Филип Попов.

Днес Националният съвет на БСП има редовно заседание, на което ще бъдат взети решения за участието на коалиция „БСП за България“ в изборите за членове на Европейския парламент и 50-ото Народно събрание на 9 юни.

Председателят на парламентарната група „БСП за България“ Корнелия Нинова ще направи отчет за работата на групата и окончателно ще бъде утвърдена предизборната платформа за европейските избори, след като са обобщени всички предложения от структурите на партията по документа.

Очаква се членовете на Националния съвет на БСП да приемат критериите и процедурите за номинация на народни представители в 50-ото Народното събрание и да започнат работа по предизборната платформа за предстоящите парламентарни избори, в която да очертаят основните социално-икономически и политически приоритети, по които ще работят./Новините БГ

Свързани статии