Доган ще се срещне депутати, които не подкрепиха кабинета на ГЕРБ-СДС

Депутатът Рамадан Аталай, който беше изключен преди дни от Парламентарната група на ДПС, пристигна в парк „Росенец“ в къщата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

На място пристигат и други коли. В района е спокойно.

Младежкото ДПС застана зад Ахмед Доган. Това става ясно от пост във Фейсбук.

„От младежката организация на Движението призовават за разум, сплотеност и единство. Подкрепяме единството и заедността на партията и заставаме категорично зад почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган“, се посочва в публикацията.

В нея се отбелязва още, че каузата на ДПС е твърде голяма, за да си позволят лукса да се борят помежду си и да спъват развитието на младите хора да живеят по-свободни в един по-добър свят, който те имат куража да изградят за себе си.

„В последните дни ставаме свидетели на чертаене на разделителни линии, вместо призиви за единство и заедност. Това са тревожни събития за Движението за права и свободи“, добавят от там.

Напрежението в ДПС дойде след гласуването на проектокабинета „Желязков“. След като президентът Румен Радев връчи първия мандат на 1 юли за съставяне на правителство на най-голямата по численост Парламентарната група на ГЕРБ-СДС от коалицията предложиха за министър-председател Росен Желязков и кабинет от 19 министри. На 3 юли парламентът не избра за премиер Росен Желязков. „За“ проктокабинета гласуваха всички депутати от ГЕРБ-СДС – 68 и 30 от ДПС, „против“ гласуваха 14 народни представители от Движението за права и свободи, както и един въздържал се. Преди гласуването Рамадан Аталай от ДПС каза, че отношенията между Делян Пеевски и Ахмед Доган са в разрив в момента. По думите му има директно разпореждане от почетния председател парламентарната група на ДПС да не подкрепя правителството.

Преди дни депутатите от ДПС, гласували „против“ проектокабинета „Желязков“, излязоха с отворено писмо до почетния председател Ахмед Доган. В писмото се заявява, че те са за „единство и заедност“ на ДПС под ръководството на Доган. От началото на този парламент от групата бяха изключени трима депутати – Айсел Руфад, Джейхан Ибрямов и Рамадан Аталай.

В Народното събрание вчера председателят на ДПС Делян Пеевски каза, че темата дали ДПС се разпада, не седи на дневен ред. Другият председател на ДПС Джевдет Чакъров каза преди дни, че е видно, че има едно еднолично управление в ДПС, което води до това напрежение и в парламентарната група, и в структурите. Израз на това беше гласуването, което се проведе в парламента за правителството, което беше предложено от ГЕРБ-СДС, добави той./Dariknews.bg

Свързани статии