Дете на депутат простреля друго дете на частно парти във Великотърновско

Дете е простреляло друго в крака по време на частно парти във великотърновското село Арбанаси, потвърдиха за БТА от ОДМВР-Велико Търново. По първоначална информация детето е настанено във великотърновската болница, без опасност за живота.

На тържеството присъствали бизнесмени, хора от общината и депутати. Домакинът на партито оставил законно притежавания си пистолет, за да отиде до тоалетната. Тогава проехтял изстрел. Оказало се, че едно от децата е натиснало спусъка и е ранило друго дете, научи NOVA.

По непотвърдена информация детето, натиснало спусъка, е син на Явор Божанков. След инцидента той качи публикация в профила си във Фейсбук.

Районната прокуратура във Велико Търново започна разследване във връзка със случая с простреляно дете в село Арбанаси, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според първоначалните данни, на 12 май в Арбанаси, по време на рожден ден, 11-годишно дете е простреляло с револвер „Смит енд Уесън“ 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му.

В хода на досъдебното производство се разследват всички възможни версии, като се провеждат действия в условията на неотложност – изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои назначаването на експертизи и извършването на други процесуално-следствени действия, предаде БТА.

От прокуратурата уточниха, че въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства.

Източник: dariknews.bg

Свързани статии