Делян Пеевски: И двамата няма да си простим, ако ДПС се разцепи по оста Пеевски-Доган

Колегите искат да кажат много неща, защото са тормозени и натискани. Всички, които са били натискани, ще подадат жалби. Това обяви председателят на ДПС Делян Пеевски след среща с част от областните управители в София.

По думите му на срещата са се обединили около идеята за обединение между него и Доган. „Колегите призоваха за пълно обединение. Партията да бъде цяла, най-малкото заради дерибеи, които искат да унищожат партията. Никой не може да си позволи това да се счупи. Искаме да сме заедно и да вървим заедно, а не както върви по медиите – че ще има две ДПС-та“, заяви още Пеевски.

На въпрос дали е разговарял с почетния председател Ахмед Доган, той каза, че не са водили разговори.

Пеевски също така каза, че съпредседателят Джевдет Чакъров ги карал областните управители да не идват на срещата в София.

„Нали искаха колективните органи да работят – ето работят. За всичко са поканени колегите. Ние работим по устав“, подчерта още Пеевски.

На въпрос дали Пеевски ще вземе и върне втория мандат от държавния глава, той заяви: „Ние няма да разиграваме държавата. Ако видим, че има шанс за мнозинство – отиваме и го взимаме. Аз няма да бъда кандидат за премиер. Но нека първо да минат консултациите“, коментира още той.

По думите му хората не искат да има нови избори, а да има правителство и ДПС са изразили желание да има кабинет още с първия мандат.

Пеевски отново изрази надежда за единство на партията.

„Не може този натиск да продължава. Трябва да бъдем обединени, призовавам и д-р Ахмед Доган към обединение на ДПС. Това никога няма да си го простим и двамата с д-р Доган, ако партията се разцепи по оста Доган – Пеевски. Това е абсурдно и ние двамата носим отговорност това да не се случи“, посочи още той./Dariknews.bg

Свързани статии