Дарин Георгиев: Това е краят на „Величие“, оттук нататък следват много интересни неща

Причината за напускането ни на парламентарната група на „Величие“ е загубено доверие от наша страна в лицето на ръководството на парламентарната група. Това заяви по време на брифинг в парламента Красимира Катинчарова, народен представител от 27-ми МИР Стара Загора, съобщи БТА.

Депутатите, подали заявления, са Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова, Росица Калинова. С напускането на шестимата парламентарната група престана да съществува.

„Това е краят на „Величие“. Оттук нататък следват много интересни неща, следете“, коментира в кулоарите на парламента депутатът Дарин Георгиев, след разпада на парламентарната група (ПГ) на партията.

Според него за сегашното състояние е виновен Ивелин Михайлов, „човекът който стои зад кулисите на партията“. Това какъв човек е, ще разберете впоследствие, ако вече не сте разбрали, отговори той на въпрос дали от самото начало не са знаели с какъв човек ще работят.

Продължаваме да работим с това, което ни остана като ресурс, вече не можем да участваме в комисии, ще сме наблюдатели, така Георгиев описа работата в бъдеще на депутатите от разпадналата се парламентарна група. Продължавам да съм с тези, които не са предали идеята“ Величие“, не са се отцепили, посочи той.

Идеята за „Величие“, по думите му, може би е била употребена от определени лица, от тези, които заставали и са се криели зад нея.

Дарин Георгиев потвърди, че хора от партията и от парламентарната група са държани в „Историческия парк“, както тази сутрин в телевизионни интервюта съобщиха Николай Марков и Виктория Василева, за което са уведомени компетентните органи. Водеха се разговори как е гласувано и защо от Ивелин Михайлов, разкри Георгиев. Депутатът каза, че той също е бил там, за да се увери, че няма да последват по-тежки неща за хората на място. Не коментира дали е имало заплахи.

По-рано днес в интервю за bTV Николай Марков заяви, че няма да се оттегли от поста председател на парламентарната група (ПГ) на „Величие“.

„Разломът между мен и Ивелин Михайлов настъпи, когато той заключи депутатите в един хамбар в собствената си къща и ги държа от 15:00 до 19:30 часа, докато аз отида да му кажа, че задържането на депутати по този начин, изземането на телефоните им и хвърлянето им на друга страна, тоест лишаването им от комуникация, е престъпление“, каза Марков. „Това е търговия с влияние и за това се полага от 6 до 10 години лишаване от свобода“, заяви председателят на ПГ на „Величие“.

Заключването на депутатите е станало след гласуването за Временната парламентарна комисия за изработването на правилника на Народното събрание, обясни Марков.

„Оттогава той (Михайлов-бел.ред.) ни нарича предатели всички и призовава хора да ни убиват“, допълни председателят на ПГ на „Величие“.

„Сега организира хора, които да идват пред Народното събрание да ме линчуват за предателство, което аз не знам кое е  – гласувахме против избирането на председател на парламента, гласувахме против правителството. Кога предадох и какво предадох на идеята „Величие“ аз или парламентарната група?“ – попита Николай Марков.

Той допълни още, че проблемът се е задълбочил, след като е поискал пред всички депутати бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа.

„На тези срещи, които прави, които уж са с партийни цели, да се освобождава мафията, да се бори с нещо, реално се събират пари в кашони, да се продават книги по 150 лева на Ивелин Михайлов, търговия“, каза още Николай Марков.

Марков обясни, че е бил поздравен на Национална конференция (на партия „Величие“) от госпожа Албена Пекова, в присъствието на всички делегати, че е председател на партията и бил издаден протокол.

„Конференцията се проведе в „Исторически парк“, каза още той. Задължение на тези, които проведоха конференцията, е да внесат документите в съда. Оказа се, че това е поредната измама и че те не са внесли документите в съда. Това е документална измама“, допълни Марков. Справка в сайта на партията показва, че и до момента като председател на „Величие“ е посочена Албена Пекова.

За натиск в партията говори и зам.-председателят на Народното събрание и депутат от „Величие“ Виктория Василева.

„Няма да отричам, че натиск върху партия „Величие” има и отвън, и отвътре“, заяви тя пред Нова Телевизия и призна, че е получава заплахи за живота си.

Василева обясни, че не е присъствала на срещата, за която се твърди, че депутати са били заключвани и оставени без телефон дълго време: „Така разбрах, но не съм присъствала на тази среща. Били са извикани и изолирани от Ивелин Михайлов в Историческия парк край село Неофит, обясни Василева“. /БТА

Снимки: БТА и БГНЕС

Свързани статии