Даниел Митов: ПП-ДБ се обявиха против това да имаме стабилно правителство

В ГЕРБ има бойци, които знаят как да изведат България от кризата. Гражданите ни отреждат първо място, но не дотолкова, че да можем да управляваме самостоятелно. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов в ефира на БНТ.

Той упрекна поведението на ПП-ДБ, които веднага след края на последните избори на 9 юни обявиха, че ще бъдат опозиция.

Отговорните партии в една парламентарна демокрация нямат друг избор, освен да започнат цивилизовани разговори помежду си, за да видят къде имат сходни приоритети и разбирания, посочи Митов.

Той припомни, че от ПП-ДБ са имали две правителства дотук и отбеляза, че ако са постигнали нещо, то е било благодарение и на гласовете на ГЕРБ в пленарна зала. И допълни, че от ПП-ДБ са били длъжни да направят компромис и да подкрепят проектокабинета на Росен Желязков.

За нас беше важно да съставим правителство, затова протегнахме ръка към всички. Хората искат да имаме правителство и стабилност, това трябваше да стане ясно и на другите партии. Това, което направиха от ПП-ДБ, е, че се обявиха против евроатлантическия дневен ред и на стабилно и работещо правителство, коментира Даниел Митов.

Той посочи още, че цялата „митология“, че ДПС командва ГЕРБ е рухнала./Новините БГ

Свързани статии