Червена драма: Насрочиха пленум за оставката на Нинова, тя го отложи

Членове на Националния съвет настояват заседанието да е възможно най-бързо. Затова те ще се съберат в събота в централата и ще искат пленумът да се проведе, както е било първоначалното намерение на ръководството.

Нова драма се разиграва в БСП броени часове, след като Корнелия Нинова подаде оставка. Причината е кога да се събере Националният съвет, за да избере кой от заместниците й да поеме поста до провеждането на прекия избор на нов лидер наесен.

След заседанието на Изпълнителното бюро по-рано днес е било разпратено съобщение до членовете на Националния съвет, че трябва да се съберат на 15 юни от 11 часа, пише „24 часа“.

Малко след пресконференцията на Нинова обаче от „Позитано“ разпратили ново съобщение, с което отлагат заседанието на пленума със седмица – на 23 юни.

Членове на Националния съвет коментираха, че настояват заседанието да е възможно най-бързо. Затова те ще се съберат в събота в централата и ще настояват пленумът да се проведе, както е било първоначалното намерение на ръководството./Вестник Марица

Свързани статии