Борисов предложи шеф на НС и обяви: Съставяне на кабинет не е възможно, засега!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дава извънреден брифинг в централата на ГЕРБ, на която информира медиите как вървят преговорите.

На пресконференцията присъстват още Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.

„За съжаление, не получаваме това, което ние наричаме „споделена отговорност.

Група партии, които се чудят как да си спасят затихващите функции, искат на гърба на държавата и на ГЕРБ да се упражняват, неискайки да разберат какво искат българите. Българите искат една широка коалиционна формула, за да се стабилизира държавата.

В същото време най-стабилното, което би било и което ние наричаме евроатлантическо мнозинство, е между първите три партии, както беше досега.

Днес разбираме, че уплашени, отчаяни от резултатите си, много колеги искат да има управление и ГЕРБ да понесе цялата отговорност, хаос последните 3 години на редовни кабинети и служебни правителства.

Ако държавата беше в добро състояние, щяха да се избият кой да управлява“, заяви Борисов.

Отнасям се с голямо уважение към колегата Марков и зачитам неговите 100 000 гласа. Бих се срещнал с всеки след това.

Да ни се дават 100 дни и после всички да се дръпнат – това го гледахме от ИТН, гледахме го и от другите. Не мисля, че има случай да си го причиним“, подчерта той.

„Към днешна дата съставяне на правителство не възможно. Утре ще предложим Рая за председател на парламента и най-спокойно ще чакаме гласуване. От гласуването ще стане ясно дали ще продължим да преговаряме.

Считат, че отивайки на седми избори, ще си вдигнат резултата. Не виждам как.

Заклинанията им, че Борисов и Пеевски ще управляват, е кауза пердута. Това няма да се случи“, заяви Борисов.

С 68 депутата не виждам как. Ако има отговорни хора, които да поставят на първо място държавата, има как. Няма да им позволя да се покатерят на ГЕРБ“, отсече той./Вестник Марица

Свързани статии