Борисов: Неправомерно бяха похарчени много пари

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново засегна казуса с похарчените милиарди, за които сигнализира. Припомняме, че в сряда той заяви, че през последните дни са похарчени няколко милиарда и се оказва, че в държавата има под 2 млрд. лева и това е наследството. „Подвели са ни, че имаме 9 милиарда, а те са 6 милиарда“, каза той в сряда.

„Със съжаление го казвам много неправомерно, неправилно бяха похарчени много пари, неотчитайки доклада на Международния валутен фонд, на призивите на некоалицията да се харчи разумно“, каза той.

Той заяви, че приходните агенции са останали да работят, за да няма оправдание, че по думите му, някой им е пречил. „Винаги рано или късно истината излиза наяве“, каза той.

„Някой път с прискърбие установяваме какво е правено, години се забавиха в развитие на България“, каза лидерът на ГЕРБ.

По темата за предстоящите избори Борисов се определи като твърд привърженик на машинното гласуване и ще направи всичко възможно машините да останат.

Борисов коментира и казуса с освободения главен секретар на МВР Живко Коцев. „Аз подкрепях Живко Коцев, нали знаете, заради Атанас Атанасов помоли и сега просто вече ще се пазя и да кажа „подкрепям“, защото когато предлагат други и само подкрепяш – важи и за колегите същото“, каза той./БЛИЦ

Свързани статии