Борисов: ГЕРБ ще излъчат нов външен министър, ако не искат Габриел да заема двата поста

Това, което се разбрахме преди 9 месеца на ротацията, е да се разменят Денков и Габриел – Мария да стане премиер и Денков – образователен министър. Ние имаме само едно министерство – на външните работи.

Ако не искат Габриел да бъде и премиер и външен министър, ние ще излъчим нов външен министър, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

„Вчера с Кирил Петков проведохме уютен разговор в моя кабинет. Не съм разговарял с Лена Бориславова“, коментира Борисов.

Той посочи, че „Данчо (Йордан) Цонев и Асен Василев са неразделни“ и поясни, че веднъж ПП-ДБ искат да ползват целия комфорт на подкрепата на ДПС, а друг път не.

„Днес казах на Пеевски – повече не искам никой заедно да идва при мен. Срещите при мен ще бъдат като ги потвърдя и когато искам“, обяви той.

“ПП имат цялата власт с 30 депутати, те лека по-лека изпадат. Дайте малко да се успокоят всички. Най-лесно е да идем на избори, но не е правилно“, призова Бойко Борисов и продължи: „След като са нечистоплътни в разказа си и се възползват максимум от ДПС, а казват, че аз съм ги довел и такова лично приятелство имат, ако съм говорил 5 минути с Пеевски, те са говорили 50”, каза още Борисов./Dariknews.bg

Свързани статии