Борисов: Българските войници ще защитават само територията на България и в Украйна няма да ходят/ВИДЕО/

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов припомни, че в четвъртък се е провело изслушване за срещата на върха на НАТО и модернизацията на българската армия.

„Доколкото си спомням най-важните проекти за модернизиране на българската армия са направени по време на нашето управление“, заяви той в кулоарите на парламента.

„Опитът да се уплашат манипулативно българите, че български войници ще ходят в Украйна, не е добър. Милион пъти казах, че наши войници няма да ходят там. ГЕРБ няма да допусне нищо различно, нека да спрат да си играят със страховете на хората. Това е ясно. Гарантирано от нас“, обяви Борисов.

България „кеш“ пари на Украйна няма да дава, каза още лидерът на ГЕРБ. По думите му България получава пари за старото, ненужно, съветско оборудване.

„Получаваме пари за старото съветско оборудване – 60 милиона към момента, а договореното със страните-членки са още 300 милион“, посочи Борисов, но не назова с кои страни е уговорено.

По повод напрежението в ДПС Борисов обяви, че не се е срещал с Ахмед Доган и не е разговарял с него по телефона. /dariknews.bg

Свързани статии