Бойко Рашков: Нотариуса и „Осемте джуджета“ са политически продукти

Видяхме проблемите, които породиха конституционните промени. Днес видяхме опити да се оправят тези проблеми, но още преди месеци се казваше, че някои промени в Конституцията трябва да се дообмислят. Можем да изпаднем в конституционна криза, защото потенциалните кандидати за служебни премиери може да откажат да заемат поста.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков.

„За комисията за Нотариуса съм казал, че тя няма да бъде обществено полезна още преди месеци. Моите думи се доказаха във вторник, когато членовете на комисията от ГЕРБ и ДПС започнаха да саботират работата ѝ. Първо като се опитаха да провалят кворума и второ като нахлуваха по време на заседанието и отправяха заплахи за саморазправа. По времето, когато бях вътрешен министър, имах притеснения, че от МВР може да изтече информация по казуса „Нотариуса“. Всичките факти създаваха съмнения, че информация е изтекла. Влиянието на Нотариуса и „Осемте джуджета“ се вижда не само в МВР, но и прокуратурата, и изпълнителната власт. Известен факт е, че Нотариуса е ходил на банкети на прокуратурата“, добави той.

„Ако излезе достоверна информацията, че Нотариуса е бил секретен съдрудник на службите, ще излезе така, че органите на реда са гледали спокойно престъпната дейност на този човек. Много е важно да са каже, че Нотариуса и „Осемте джуджета“ са политически продукти. Онзи, който твърди, че няма политическа връзка в тези две порочни и престъпни групи, заблуждава обществото. Възникват въпросите – кой е назначил Пепи Еврото? Кой е назначил тези главни прокурори, които са гледали спокойно и без да реагират престъпната дейност на Еврото и Нотариуса?“, попита Бойко Рашков. /Новините БГ

Свързани статии