Адриан Антонов се призна за виновен за смъртта на Ани и Явор

19-годишният Адриан Антонов, който през май миналата година предизвика тежката катастрофа на столичния булевард „Сливница“, се призна за виновен по обвинението, че по непредпазливост е причинил смъртта на Ани и Явор, пише БНР.

Затова и Софийският градски съд се съгласи процесът да се гледа по съкратената процедура, което означава, че наказанието, което ще му бъде определено, ще бъде намалено с една трета.

По-рано през деня представители на Инициативния комитет „Заедно срещу безумията по пътищата“ се събраха пред сградата на Софийския градски съд, където в 13.30 часа започва разпоредителното заседание по делото за смъртта на 24-годишната Анна-Мария Малчева и нейният годеник – 22-годишният Явор Стоянов, пише БНР.

Година след смъртта на Ани и Явор: Нов протест на булевард „Сливница“…
Двамата младежи загубиха живота си на пешеходна пътека на столичния булевард „Сливница“, а подсъдим, че е причинил смъртта им по непредпазливост, е Андриан Антонов. На това разпоредително заседание трябва да се реши дали има основание делото да тръгне по същество, т.е. дали има процесуални нарушения в обвинителния акт.

Ако такива не бъдат констатирани от съда, то може да започне с разпит на свидетелите.

За първи път днес близките на Ани и Явор се видяха очи в очи с Адриан Антонов, който предизвика катастрофата с шофьорска книжка, буквално на три месеца към момента на инцидента, а експертиза показа, че е шофирал със 106 км/ч при разрешени 50 км/ч.

Стана ясно, че се е движил по прав път. Не е имало никакви проблеми по него. Хората се надяват техният глас да бъде чут и законодателят да предприеме мерки, така че да бъдат ограничени тези случаи със загинали млади хора./Вести БГ

Свързани статии