67 удара с нож: Експертизата сочи, че синът на убитата в Бургас учителка е вменяем

Синът на учителката Рада Гешева – Георги Генджов, задържан за убийството ѝ, е вменяем, може да носи наказателна отговорност и да търпи наказание. Това каза пред журналисти наблюдаващият делото прокурор Ангел Георгиев, позовавайки се на изготвената експертиза.

Той уточни, че и по време на убийството задържаният е бил вменяем. Днес в Окръжния съд започна разпоредително заседание по делото срещу Генджов, обвинен за убийството на майка си, предаде кореспондентът на БТА Галя Тенева.

Обвиняемият бе доведен с белезници в съдебната зала, като вътре той говореше несвързано и няколко пъти повтори „300 000 обезщетение“.

В ареста поведението му е напълно нормално и адекватно, нямам представа защо е такова сега, посочи прокурорът и заяви, че събраните доказателства безспорно сочат, че той е автор на престъплението.

Учителката Рада Гешева (64 г.) бе открита мъртва в дома си през януари тази година.

В тялото ѝ имало десетки пробождания с нож, а синът ѝ – Георги Генджов, сам съобщил в полицията и направил самопризнания за деянието.

По-късно стана ясно, че ударите с нож били 67, от които 62 прободно-порезни и 5 порезни.

Защитникът на задържания, адвокат Ваня Радиева, посочи пред журналисти, че той имал дългогодишен конфликт с майка си, която е искала да го лекува в психиатрична клиника. Между тях често имало скандали, тъй като 25-годишният мъж отказвал да пие лекарствата си, предписани му от лекар.

По делото са назначени девет вещи лица, призовани са петима свидетели, сред които бабата на Георги Генджов и неговият баща.

Генджов е с обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин. През годините родителите му са подавали няколко сигнала за домашно насилие, но впоследствие те били оттегляни.

Наказанието, което може да бъде наложено на Георги Генджов за убийството, е 10 до 20 години „лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Първото заседание по делото е насрочено за август./Вести БГ

Свързани статии