2-годишно дете избяга от детска градина в Бургас

Дете на 2 години избяга от детска градина „Иглика“ в Бургас.

Днес то за първи път е посетило градината, а случайна жена го намерила отпред. Това става ясно от публикация в социалните мрежи. Жената твърди, че е вървяла пред градината и видяла момиченцето да плаче. Била уплашена и треперила. След това жената върнала детето на госпожите.

Директорката на детска градина „Иглика“ Стоянка Атанасова заяви за БНТ, че не е ясно дали малкото момиченце наистина е излязло извън двора на градината. По думите й служителят не е заключил вратата, при което детето е успяло да излезе навън.

В същото време входната врата на детската градина вече е била отключена, защото децата са били прибрани вътре. Директорката допълни още, че не е била уведомена от своя служител за инцидента. Всичко се е случило в рамките на около 5 минути, разказа директорката.

Тя е категорична, че от утре отговорният служител няма да бъде на работа в детската градина. „Грешката която колежката е допуснала, че влизайки в павилиона, е трябвало да заключи входната врата, която е ПВЦ“, коментира директорката.

Според нея майката на детето заявила, че то има навика да излиза извън двора и на къщата, където живеели./Новините БГ

Свързани статии